top of page

Let Their Smile Sparkle Again

Gratis tandheelkundige service voor minstens 100 kansarme kinderen (en hun ouders) in Zimbabwe in voorjaar 2024

Het Project.

Zimbabwe is één van de armste landen van Afrika. Goede gezondheidszorg is voor velen (financieel) onbereikbaar. De kinderen in plattelandsgebieden hebben nog nooit in hun leven een tandarts gezien, laat staan een behandeling gehad of informatie ontvangen over hoe je je gebit gezond kunt houden.

Voormalig Sparklekid Nyasha Boko, inmiddels zelf zeer actief in haar geboorteland Zimbabwe met welzijnswerk, sprak hierover tijdens haar laatste bezoek aan Zuid Afrika met Theo en vriend van Sparklekids, Claude.

Training in mondvezorging
Training in mondverzorging

Claude, een ervaren tandarts in Hermanus, opperde direct om hier actie op te nemen.

Dat was het startschot van dit nieuwe project waar wij van Sparklekids Nederland maar al te graag aanhaakte om te zorgen dat het project werkelijkheid kan worden namelijk kansarme kinderen en hun ouders voor het eerst in hun leven mondzorg en -hygiëne bieden in afgelegen dorpen in de regio Chimanimani, Zimbabwe.

Doordat deze zorg ontbreekt hebben veel kinderen nu een gehavend gebit, tandrot, kiespijn en ontstekingen welke onbehandeld tot erger kunnen leiden.

Claude en Nyasha willen direct de grootste tandheelkundige problemen verhelpen en het belang van mondverzorging voor een gezond leven vergroten door:

-        Behandeling van tandziekten (tandplak verwijderen, extraheren, gaatjes vullen enz.)

-        Het geven van voorlichtingslessen over mondgezondheid

-        Het uitdelen van tandpasta's en borstels aan elk kind

 

Claude heeft afgelopen jaren al regelmatig belangeloos zijn diensten verleend aan kinderen uit de township Zwelihle nabij Hermanus Zuid Afrika. Wat voor voor veel van de kinderen een immense impact op hun leven heeft gehad. Eindelijk kunnen ze weer voluit lachen!

Tijdens ons verblijf in Zimbabwe worden er meerdere afgelegen dorpen bezocht en wordt er hulp geboden. Claude neemt alle benodigde middelen en gereedschappen die te vervoeren zijn mee. Daar komt de assistentie van Wilco en Theo goed van pas.

Theo zal direct, in hoedanigheid als CEO van Sparklekids, meerdere contacten maken en versterken waardoor het overige welzijnswerk van Nyasha makkelijker wordt. Wilco zal als oprichter van Sparklekids Nederland Theo hierin ondersteunen. Tevens legt Wilco alles visueel vast.  

Klik hier en lees meer over de link tussen Nyasha en Sparklekids Nederland

Het Team.

De Locatie.

bottom of page